החיידק שנמצא בקיבה של בני אדם רבים, עשוי לגרום במקרים מסוימים לתופעות לא נעימות. הכירו את התסמינים, אופן האבחון ואפשרויות הטיפול שיעזרו לכם לחזור לשגרה
סובלים מנפיחות, צריבה בבטן או גיהוקים? ייתכן שהשם "הליקובקטר פילורי" כבר עלה על הפרק. הליקובקטר פילורי הוא שמו של חיידק שמתגורר בקיבה של אנשים רבים, ולעתים הוא עושה זאת מבלי ליצור בעיות משמעותיות. עם זאת, בחלק מהמקרים החיידק מסרב לשכון בקיבה בשלום, ומוביל לשלל תסמינים ובעיות. ברשימה הארוכה ניתן לציין לא רק את התופעות שמנינו, אלא גם תחושה של אובדן תיאבון, ירידה במשקל, בחילות ועוד. במצבים מורכבים, עשויים להתווסף גם כאבים קשים, שינויים בצואה והקאות. איך החיידק בכלל מגיע אלינו, כיצד מאבחנים את הימצאותו ומה עושים הלאה? בואו נדבר על זה.
איך הוא הגיע לכאן?
הסיבה להופעת החיידק היא פשוטה – מדובר בגורם מדבק במיוחד, שמצליח לעקוף את מערכת החיסון. ניתן להידבק בו מהפרשות כמו רוק, ולכן נשאי הליקובקטר פילורי יכולים להעביר אותו בקלות.
האם צריך לדאוג בכל מקרה של הדבקה?
לא, משום שלעתים החיידק לא גורם להופעת תסמינים. עם זאת, ישנם מצבים בהם הוא עשוי להוביל לבעיות, וגם קל להמשיך ולהעביר אותו לאחרים ברגע שנדבקים.
איך מאבחנים הליקובקטר פילורי?
קיימות מספר דרכי אבחון. אחת מהנפוצות היא תבחין נשיפה, במסגרתו המשתתף נדרש לשתות נוזל מסוים ולאחר מכן לנשוף למכשיר מדידה.
ואיך מטפלים?
ישנן דרכי טיפול שונות בחיידק. אפשרות אחת היא שימוש באנטיביוטיקה, אם כי היא לא בהכרח יעילה לחלוטין במקרה של הליקובקטר פילורי, לא מספקת מענה כנגד הידבקויות חוזרות, ובדומה לכל טיפול אנטיביוטי אחר – גם כאן קיימות תופעות לוואי פוטנציאליות. אפשרות נוספת, אותה בוחרים מטופלים רבים, היא פנייה אל הרפואה הטבעית. תוכנית הטיפול במקרים כאלה מבוססת על התאמת תפריט תזונתי שנועד לאזן את רמת החומציות בקיבה, לצד פתרונות מפחיתי דלקת ממקור צמחי. מומלץ להתייעץ ולבחון את הפתרונות השונים, על מנת למצוא את הפתרון המדויק ביותר עבורכם.
תגובות אחרונות